مقالات گردشگری

جاذبه های گردشگری ایران و جهان

مقالات گردشگری

جاذبه های گردشگری ایران و جهان

پیوندهای روزانه
پیوندها

۹ مطلب در آبان ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

پل تاریخی اردبیل,پل هفت چشمه,پل یدی گوز
 
تاریخچه پل هفت چشمه اردبیل : به طور حتم تاکنون با مسافرت به شهرهای ایران چشمتان به پل های تاریخی  آن شهرها افتاده و با نگاه به آن ها متعجب مانده اید که ساخت این پل ها اگرچه مربوط به سالیان دور است اما همچنان پابرجا و استوار مانده اند و به این اندیشیده اید چقدر معماران و سازندگان این پل ها تبحر و مهارت داشته اند که با ساده ترین امکانات آن روزها این چنین پل هایی را ساخته اند. یکی از این پل هاکه می خواهیم درباره آن صحبت کنیم پل تاریخی هفت چشمه اردبیل است.
 

 پل هفت چشمه، یکی از پل های تاریخی شهر اردبیل است که بر روی رودخانه بالیقلو چای قرار گرفته است.

پل یدی گوز اردبیل,تاریخ پل هفت چشمه اردبیل,عکس پل هفت چشمه اردبیل

نام های دیگر این پل عبارتند از: ججین، داشکسن، یدی گوز و کورپی قرمزی که هر کدام از این اسامی ارزش تاریخی خود را دارند. برای مثال ستارخان بعد از فرار از قلعه اردبیل خود را به پل یدی گوز که یارانش در آنجا منتظرش بودند رسانید تا با ملحق شدن به آن ها راهی نجف شود تا فتوای مشروطه را از مجتهدین اخد نماید. در زمان صفویه نام پل، ججین نهاده شده بود و حتی عملیات مرمت در آن زمان آغاز گشت.

هفت چشمه اردبیل

پل هفت چشمه از آثار دوره صفویه بوده و دارای هفت چشمه است. ابعاد پل هفت چشمه 46/70 × 3/80 × 3/70 متر می باشد. در توصیف معماری این پل تاریخی می توان گفت که از پایه های سنگی و طاق های ضربی جناقی برای نگهداری پل استفاده گشته  و این چل حالت تقارنی داشته است.

پل تاریخی اردبیل,پل هفت چشمه,پل یدی گوز

پل هفت چشمه دارای هفت دهانه آجری با قوس پنج و هفت و موج شکنهای سنگی است. هم چنین وجود دهانه وسطی باعث زاویه دار بودن عرشه پل شده است و ملات مورد استفاده در ساختمان پل، گچ و آهک می باشد. 

پل تاریخی اردبیل,پل هفت چشمه,پل یدی گوز

هم اکنون از پل هفت چشمه  برای گذر وسایل نقلیه سبک و افراد پیاده استفاده می شود. پل هفت چشمه یا یدی گوز به عنوان یکی از آثار ملی ایران مطرح گردید و با شماره 875 به ثبت رسید.

منبع : نشاط آوران

  • FNS
  • ۰
  • ۰

آثار تاریخی اردبیل,بازار اردبیل,بازار تاریخی اردبیل

تاریخچه : شهر اردبیل به دلیل موقعیت مخصوص سیاسی و جغرافیایی که در طول تاریخ داشته از رونق اقتصادی مناسبی بهره مند بوده است و بازار بزرگ اردبیل در راس تمام جریانات تجاری، سیاسی و اجتماعی قرار داشت.
 

بازار بزرگ اردبیل یکی از بازارهای میانه شهر اردبیل است که در طرفین خیابان امام خمینی قرار گرفته و به همین خاطر براحتی می توان این بازار را پیدا کرد.

بازار قدیمی اردبیل,تاریخچه بازار اردبیل,راسته بازار اردبیل

از جمله راسته های موجود در بازار اردبیل می توان به راسته اصلی بازار، راسته قیصریه، راسته پیر عبدالملک، علافان، بازار زرگران، بازار سراجان، پارچه فروشان، بازارچه زنجیرلی، کفاشان، آهنگران، مسگران و چاقوسازان اشاره کرد. روشنایی داخل بازار بزرگ اردبیل از طریق روزنه هایی که در پوشش های گنبدی تعبیه شده تأمین می گردد.

عکس بازار بزرگ اردبیل

در این بازار تاریخی و قدیمی می توان طاق های جناغی و گنبدهای ساده را مشاهده کرد. فضای اصلی سرای بازار اردبیل به شکل مستطیلی می باشد و در این بخش نه گنبد در میانه قرار گرفته که توسط چهار ستون مدور از سنگ خارا نگه داشته می شود. از بخش های مهم بازار بزرگ می توان به چهار سوق یا بازار بزرگ قیصریه اشاره کرد. سنگ نبشته ای بر سر بازارچه شمال شرقی قرار گرفته که به دلیل فرسودگی امکان خواندن نام بانی و تاریخ ساخت بنای بازار اردبیل وجود ندارد.

آثار تاریخی اردبیل,بازار اردبیل,بازار تاریخی اردبیل

مجموعه بازار اردبیل از طرف سازمان میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. بخش اعظم بازار اردبیل با توجه به خیابان کشی هایی که در گذشته صورت گرفته از بین رفته است.

منبع : نشاط آوران

  • FNS
  • ۰
  • ۰

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

تاریخچه : یکی از زیباترین و دیدنی ترین دریاچه های طبیعی ایران، دریاچه شورابیل اردبیل است. این دریاچه از مناطق شکار ممنوع شهر اردبیل به شمار می رود.
 

 

دریاچه شورابیل در جنوب شرقی شهر اردبیل و در ارتفاع 1365 متری از سطح دریا واقع شده است. در گذشته آب دریاچه بسیار شور بوده به همین دلیل این دریاچه به شورابیل معروف شده است. مردمان از گل دریاچه شورابیل  برای درمان بیماری های پوستی و رماتیسمی استفاده می کردند.

دریاچه های طبیعی ایران,عکس دریاچه شورابیل اردبیل,عمق دریاچه شورابیل

امروزه به خاطر  افزایش  حجم آب و وسعت دریاچه از شوری آب کاسته شده و اکنون نیز محلی برای پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان است. وسعت آب دریاچه به خاطر هدایت آب رودخانه بالخلو است بطوریکه باعث شده نمک و املاح و لجن های دریاچه به کلی از بین برود. عمق متوسط دریاچه شورابیل  20 متر می باشد.

غرق شدن در دریاچه شورابیل

در دریاچه شورابیل اردبیل پرندگان بومی نظیر قرقاول، مرغابی، خوتکا، چنگر، آنگوت، حواسیل و دراج به چشم می خورد. هم چنین از پرندگان مهاجر این منطقه می توان به پلیکان های خاکستری، اردک تاجدار، غاز خاکستری، اردک چشم طلایی، لک لک سیاه و غاز زنگوله بار اشاره نمود.

پوشش گیاهی اطراف دریاچه شورابیل بیشتر نی و جگن است و جنگل هایی در اطرافش قرار دارد.

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

با توجه به مطالعات زمین شناختی بر آورد شده که قدمت دریاچه شورابیل اردبیل بیشتر از دریاچه ارومیه است.

با توجه به اینکه دریاچه شورابیل در داخل شهر اردبیل واقع شده مورد استقبال مسئولین و مردم قرار گرفته است. در اطراف دریاچه، امکانات فرهنگی، ورزشی و تفریحی برای گردشگران ترتیب داده شده که از جمله می توان به اسکله قایقرانی، دو میدانی، دوچرخه سواری، باغ وحش، هتل های مجهز و زیبا، بازارچه صنایع دستی، رستوران، شهر بازی، نمایشگاه و … اشاره نمود. در کل نام این مجموعه مجتمع تفریحی کوثر می باشد.

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

در روزهای نیمه دوم آبان ماه هرسال، ده ها هزار پرنده مهاجر به این دریاچه وارد شده و زیبایی این تالاب طبیعی را دو چندان می نمایند.

دریاچه اردبیل,دریاچه شورابیل,دریاچه طبیعی

دریاچه شورابیل اردبیل در فصل زمستان دچار یخ زدگی می شود به همین دلیل گردشگران باید موارد احتیاطی را رعایت نمایند تا از حادثه هایی نظیر غرق شدن در امان بمانند.

منبع : نشاط آوران

  • FNS
  • ۰
  • ۰

آدرس کلیسای مریم مقدس اردبیل,تاریخچه کلیسای مریم مقدس اردبیل,عکس کلیسای مریم مقدس اردبیل

تاریخچه کلیسای مریم مقدس اردبیل : کلیسای مریم مقدس که یکی از کلیساهای ارامنه در شهر اردبیل است در سال 1876 میلادی از طریق هزینه شخصی خانواده گالوست میرزائیان بنا گشت. این کلیسا در اونچو میدان اردبیل واقع شده است.
 

معمار کلیسای مریم مقدس اردبیل شخصی بنام خاچاطور شهبازیان بوده است. در محوطه کلیسا گورهای ساخته شده از سنگ های معمولی و رسوبی قرار گرفته که بر رویشان صلیب هایی کنده شده مشاهده می شود.

درب چوبی که دارای تزئینات هندسی زیباست توسط خانواده میرزائیان و بخاطر یاد بود پدرشان گالوست که از ارامنه اردبیل بود به این کلیسا اهدا نمودند. بر روی این در عباراتی با خط ارمنی نوشته شده است. شکل کلی بنای کلیسای مریم مقدس اردبیل مستطیلی است. هم چنین طرح داخلی بنا مربع شکل است و دارای چهار درگاه بلند می باشد. بر روی بنا یک طاق جناغی است که بر روی آن نیز گنبدی آجری تعبیه شده است. برای تأمین نور کلیسای مریم مقدس پنجره هایی در بدنه دیوار قرار داده اند.

کلیسای ارامنه اردبیل,کلیسای اردبیل,کلیسای مریم مقدس

آخرین مراسم آیین ارمنی توسط کشیش وارطان ژاماگورسیان در کلیسا و به تاریخ 1944 میلادی اجرا گشته است. از این تاریخ به بعد به دلیل مهاجرت خانواده های ارمنی به دیگر نقاط کشور انجام مراسمات مذهبی کلیسا تعطیل گشت. هم اکنون کلیسای مردم مقدس اردبیل در حال ویرانی است، حمام و مدرسه کلیسا به طور کامل از بین رفته است. در سال از طرف شورای ارامنه آذربایجان، کلیسای مریم مقدس اردبیل در اختیار مدیریت میراث فرهنگی اردبیل برای تغییر کاربری از فضای آن  قرار گرفت.  

مریم مقدس

اگر چه شهر اردبیل به خاطر قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم از دیر باز محل رفت و آمد بازرگانان و گردشگران زیادی از دین های گوناگون بوده اما ارتباط این شهر با دین مسیح به دوران های خیلی قبل بر می گردد. در کتاب ادعیه معروف ارامنه بنام هایسماوورک روایاتی درباره شهر اردبیل عنوان شده است. روایت اول درباره مرگ اسقف ایرانی به نام آبراهام و داستان دوم در مورد چگونگی به شهادت رساندن اسقف ایرانی به نام آنانیا بوده است.

منبع : نشاط آوران

  • FNS
  • ۰
  • ۰

آدرس مقبره شیخ امین الدین جبرائیل,بقعه شیخ امین الدین جبرائیل,بقعه شیخ جبرائیل

تاریخچه :  مقبره شیخ امین الدین جبرئیل در شمال شهر اردبیل و در روستای کلخوران مقبره پدر شیخ صفی الدین اردبیلی، پدر جد پادشاهان صفوی قرار دارد. روستای کلخوران به خاطر وجود این مقبره با نام کلخوران شیخ نیز عنوان می شود. مقبره شیخ امین الدین جبرائیل در اوایل قرن دهم هجری قمری ساخته شد.
 

بزرگ ترین مجموعه تاریخی شیخ کلخوران، آرامگاه امین الدین جبرائیل است. مقبره شیخ جبرائیل از جمله بهترین نمونه مقابر معماری اسلامی ایران محسوب می شود که سادگی و موزون بودن اجزای آن و تزئین فوق العاده در سطوح داخلی این بنا، آن را در زمره شاهکارهای معماری دوره صفویه قرار داده است. این مقبره در محوطه وسیعی بنام باغ شیخ واقع شده و به شکل هشت ضلعی و با آجر، بنا شده است.

بنای تاریخی,شیخ کلخوران,عکس مقبره شیخ امین الدین جبرائیل

در مقبره شیخ امین الدین جبرائیل برجی قرار دارد که مشابه برج مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی است به همین دلیل احتمال می رود که برج در اوایل قرن هشتم هجری ایجاد شده اما اصل عمارت همزمان با بقعه صفی الدین بنا گشته است. طراحی و سبک نقاشی مقبره امین الدین جبرائیلی مربوط به دوره صفوی می باشد. گچبری های زیبا به همراه  گل های شاه عباسی در سقف رواق بقعه  به گونه ای صورت گرفته که آرامش معنوی را در محیط فراهم می نماید.

مقبره شیخ جبرائیل

چوب جنگلی در درب ورودی بقعه به کار رفته و اشعاری برجسته در حواشی لنگه درب ها کار شده است. با توجه به باقیمانده اشعار که به خط نستعلیق نوشته شده تاریخ ساخت آن مربوط به 1030 هجری قمری بیان شده است. در قسمت بالای درب ورودی، تصویری از شیر و  پلنگ به زنجیر، نقاشی شده که نشان از سبک منتسب به دوره صفوی و اوایل قرت یازدهم هجری است.

آدرس مقبره شیخ امین الدین جبرائیل,بقعه شیخ امین الدین جبرائیل,بقعه شیخ جبرائیل

در جنوب شرقی بقعه شیخ جبرائیل، هفت قطعه سنگ پر نقش و نگار و به موازات هم قرار دارد که  به نام  هفت تنان کلخوران معروف می باشند.

آدرس مقبره شیخ امین الدین جبرائیل,بقعه شیخ امین الدین جبرائیل,بقعه شیخ جبرائیل

تزئینات کاشی به شکل تلفیقی در بیرون بقعه صورت گرفته و سقف این بنای تاریخی مسطح مانند می باشد. هم چنین در ورودی بقعه ایوانی با تذهیب کاشی قرار دارد. در محوطه  بقعه شیخ امین الدین جبرائیل گلکاری و تزئیناتی صورت گرفته که جلوه خاصی به این منطقه بخشیده است.

منبع : نشاط آوران

  • FNS
  • ۰
  • ۰

آدرس مسجد جمعه اردبیل,بنای تاریخی,تاریخچه مسجد جمعه اردبیل

تاریخچه : بناهای تاریخی اردبیل همواره مورد توجه محققان و گردشگران بوده و این به خاطر برخورداری از هنر و معماری با ارزش ایرانی و اسلامی است. معماری به کار رفته در مسجد جمعه اردبیل مربوط به دوران های سلجوقی، ایلخانی و صفویه است.
 
مسجد جمعه اردبیل یکی از قدیمی ترین مساجد شمال غربی ایران است. این مسجد بر روی تپه مرتفعی در شمال شرقی شهر اردبیل و در میان محلات پیر شمس الدین و عبدالله شاه واقع شده است.

عکس مسجد جمعه اردبیل,مسجد اردبیل,مسجد جمعه

آخرین بازسازی و مرمت این بنا در زمان ایلخانیان انجام گرفته است. از طرف سازمان میراث فرهنگی کاوش های باستان شناسی برای شناسایی تاریخ و تکامل مسجد در طی دوران های مختلف آغاز شد که با توجه به مطالعات انجام شده، اصل بنای کنونی مسجد جمعه مربوط به زمان سلجوقیان هست و این بنا خود نیز بر روی بقایای کهن تر ایجاد گشته است.

معماری مسجد جمعه اردبیل

درب ورودی مسجد جمعه شامل گره های هندسی، گل میخ های آهنی و کتیبه ای به خط نسخ می باشد که اینگونه برداشت می شود که درب گفته شده از مکان دیگری به این مسجد آورده شده است. بقایای مناره ای با ارتفاع هشت متر در حوالی مسجد قابل مشاهده است که نشان از وجود این بنا در زمان سلجوقی می باشد.

آدرس مسجد جمعه اردبیل,بنای تاریخی,تاریخچه مسجد جمعه اردبیل

دو سنگ نبشته در بدنه مناره نصب گشته که مربوط به فرمان حکمران آق قویونلو است. این سنگ نبشته به احتمال زیاد از جای  دیگری آورده شده و با بنای مسجد و مناره هیچ ارتباطی ندارد.

بنای مسجد قدیم شامل چهار طاق و گنبد است. در تمام بنای مسجد اردبیل، آجر بکار رفته و مقدار کمی تزئینات کاشی کاری دارد که هم اکنون بخشی از نما باقی مانده است.

آدرس مسجد جمعه اردبیل,بنای تاریخی,تاریخچه مسجد جمعه اردبیل

یکی از مختصات استثنایی پلان مسجد جمعه اردبیل شکل گیری و نقشه مسجد است که بر خلاف مساجد چهار ایوانی دوره سلجوقی ساخته شده است.

آدرس مسجد جمعه اردبیل,بنای تاریخی,تاریخچه مسجد جمعه اردبیل

 با گذر زمان این مسجد دچار صدمات زیادی شده بالخص در سال 1357 هجری شمسی در جریان توسعه خیابان بخش اعظمی از تپه تاریخی از بین رفت.

منبع : نشاط آوران

  • FNS
  • ۰
  • ۰

آدرس موزه حیات وحش اردبیل,حیات وحش اردبیل,حیوانات تاکسیدرمی شده

تاریخچه : در کنار دریاچه شورابیل اردبیل موزه حیات وحش قرار گرفته که هم اکنون در این موزه تاریخ طبیعی 120 گونه از جانداران تاکسیدرمی شده  نگهداری می شود.
 

موزه حیات وحش اردبیل جذابیت متفاوتی از ترکیب تاریخ و طبیعت را در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار می دهد. در این موزه گونه های متعددی از  پستانداران، خزندگان، ماهیان و حیوانات وحشی نادر به شکل تاکسیدرمی یافت می شوند.

موزه اردبیل,موزه تاریخ طبیعی,موزه تاریخ طبیعی اردبیل

جانداران تاکسیدرمی شده به صورت پانل در معرض دید عموم قرار گرفته اند. به عنوان نمونه بخش هایی از جمجمه حیوانات، شاخ و بال پرندگان و حشرات مختلف بر روی دیوار واقع شده است. فسیل و کانی های طبیعی نیز در موزه می توان رویت کرد.

موزه حیات وحش  را می توان جزء مکان های فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، نمایشگاهی و تحقیقاتی بر شمرد. این موزه زیست بوم های مختلف، گونه های حیات وحش، پوشش گیاهی منطقه و ارزش نگهداری  تنوع زیستی را به اقشار گوناگون جامعه می شناسد.

موزه حیات وحش

موزه حیات وحش اردبیل شامل بخش های گوناگونی است :

در بخش دوران آفرینش و دیرینه شناسی بازدید کننده با موقعیت های مختلف کره زمین در منظومه شمسی آشنا شده و هم چنین می تواند در زمینه ادوار گوناگون زمین شناسی و مراحلی از تکوین زندگی و تحول اجتماعات زیستی اطلاعاتی را به دست آورند. از نمونه زیستگاه های حیات وحش استان اردبیل که در دو مجموعه طراحی شده می توان به دیوراماهای زیست بوم­ های دشتی، تالابی و کوهستانی این موزه اشاره کرد که به گونه ای جانور را در محیط قرار داده اند که بیننده محیط زیست طبیعی جانور را نظاره گر باشد.

آدرس موزه حیات وحش اردبیل,حیات وحش اردبیل,حیوانات تاکسیدرمی شده
 اکثر نمونه های قرار گرفته در موزه تاریخ طبیعی اردبیل دارای برچسب مشخصات  می باشند. هم چنین در آکواریوم هایی که در معرض دید علاقه مندان گذاشته شده می توان گونه هایی از انواع آبزیان آب های استان اردبیل، ماهیان تزئینی و غیره را یافت.

در موزه تاریخ طبیعی بخشی مربوط به فروش کتاب های زیست محیطی وجود دارد. هم چنین در جهت آموزش و بالا بردن سطح دانش و فرهنگ زیست محیطی برای بازدیدکنندگان بروشورها، پوسترها و مقالاتی برای مطالعه در این بخش گذاشته شده است.

آدرس موزه حیات وحش اردبیل,حیات وحش اردبیل,حیوانات تاکسیدرمی شده

فضایی زیبا و چشم اندازی دلپذیر را می توان از طبقات فوقانی موزه حیات وحش نظاره گر بود و می توان پس از بازدید از موزه برای استراحت به زیست بوم آبی دریاچه شورابیل و کوهستان سبلان رفت.

منبع : نشاط آوران

  • FNS
  • ۰
  • ۰

 

 آدرس موزه مردم شناسی اردبیل,تاریخچه موزه مردم شناسی اردبیل,حمام های تاریخی اردبیل

 

تاریخچه موزه مردم شناسی اردبیل : یکی از موزه های معروف شهر اردبیل، موزه مردم شناسی اردبیل است. این موزه یادگارهایی از فرهنگ، هنر، معماری و تاریخ مردمان این منطقه را به بازدیدکنندگان نشان می دهد.

موزه مردم شناسی اردبیل در میدان عالی قاپو واقع شده و در دوره قبل از صفویه، حمام آقانقی بجای این موزه قرار داشت. این حمام در زمان ایلخانیان به دستور ظهیر الاسلام  ساخته شد و بعد از 200 سال توسط شخصی به نام آقانقی موتمن الرعایا خریداری و مورد بازسازی قرار گرفت. هم چنین حمام آقانقی در سال 1378 هجری شمسی توسط  میراث فرهنگی خریداری و مورد مرمت قرار گرفت و در آخر نیز موزه مردم شناسی این کار را انجام داد.

عکس موزه مردم شناسی اردبیل,مردم شناسی اردبیل,موزه اردبیل

 

مردم این منطقه توجه ویژه ای به پاکیزگی داشتند، به همین دلیل حمام های تاریخی اردبیل از اهمیت بسزایی برخوردار بوده چرا که سرگذشت تاریخی این منطقه را از سال های طولانی بازگو می کنند.

 موزه مردم شناسی

حمام های اردبیل هم چنین توجه و نگاه مورخان و جهانگردان را به خود جلب کرده به گونه ای که در رابطه با زیبایی و تمیزی اش در کتاب ها سخن به میان آمده است.

 آدرس موزه مردم شناسی اردبیل,تاریخچه موزه مردم شناسی اردبیل,حمام های تاریخی اردبیل

در موزه مردم شناسی اردبیل تجمیع قرن ها هنر معماری به کار رفته  و به جزئیات توجه مخصوصی شده است. از جمله قسمت های حمام می توان به رواق هشتی شکل، کفش کن، رخت کن، گرمخانه، گنبد سربینه، استخرهای آب گرم و سرد اشاره نمود که هم اکنون در این قسمت ها، اشیای قدیمی گذاشته شده است.

 آدرس موزه مردم شناسی اردبیل,تاریخچه موزه مردم شناسی اردبیل,حمام های تاریخی اردبیل

نحوه آبرسانی در حمام های قدیمی به خاطر نبود لوله کشی آب از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در گذشته برای اینکار از لوله های سفالی استفاده می شد.

با رفتن به موزه مردم شناسی اردبیل علاوه بر دیدن آثار باستانی می توان معماری حمام های تاریخی قدیمی را مشاهده نمود.

 آدرس موزه مردم شناسی اردبیل,تاریخچه موزه مردم شناسی اردبیل,حمام های تاریخی اردبیل

هم چنین در این موزه مجسمه هایی با پوشش محلی و آیینی مردم اردبیل در معرض نمایش قرار داده شده اند که در وضعیت های متعدد قسمتی از فرهنگ و آداب و رسوم این استان را بازگو می نمایند.

 

  • FNS
  • ۰
  • ۰

آدرس دریاچه نئور,تور دریاچه نئور به سوباتان,دریاچه اردبیل

تاریخچه : دریاچه نئور اردبیل، یکی از بزرگترین دریاچه های طبیعی استان اردبیل می باشد. آب این دریاچه شیرین است. دریاچه نئور در جنوب شرقی اردبیل قرار گرفته و برای رسیدن به آن باید از دره های کوهستان باغرو، روستای بودالالو و روستای عباس آباد گذر نماییم.
مسیر رسیدن به دریاچه آسفالت بوده اما جاده اطراف دریاچه نئور خاکی است. دریاچه نئور اردبیل دارای دو دریاچه کوچک و بزرگ است که زمانی که فصل بهار می رسد این دو دریاچه، دریاچه واحدی را ایجاد می کنند. حداقل و حداکثر عمق دریاچه واحد در حد 5/5 و 13 متر می باشد.

دریاچه نئور,عکس دریاچه نئور,ماهیگیری در دریاچه نئور

از آب دریاچه نئور برای مصارف کشاورزی استفاده می شود به همین دلیل در سال 1366هجری شمسی سدی را در تنها خروجی دریاچه احداث نمودند تا بتوانند آب را ذخیره نمایند. هم چنین برای کنترل جمعیت گامارس های موجود در دریاچه نئور میزان کمی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان رها ساختند. وسعت حوضه آبریز دریاچه در حدود 45 کیلومتر مربع است.

منطقه حفاظت شده

سازمان حفاظت محیط زیست، منطقه دریاچه نئور اردبیل را به عنوان یک منطقه حفاظت شده زیست محیطی در نظر گرفته است. به همین خاطر در این دریاچه شکار هر نوع پرنده آبی ممنوع شده است. طبیعت زیبای دریاچه نئور دارای ارزش های زیستگاهی، اکوتوریستی، کشاورزی، دامداری و زنبورداری می باشد. پوشش گیاهی متنوعی در این منطقه وجود دارد که از جمله می توان به شبدر، بومادران، بابونه، نعناع، آلاله و … اشاره نمود. هم چنین دریاچه نئور اردبیل زیستگاه برخی از گونه های پرندگان مهاجر عبوری نیز می باشد. چشمه های متعددی نیز در اطراف دریاچه قرار دارد.

آدرس دریاچه نئور,تور دریاچه نئور به سوباتان,دریاچه اردبیل

یکی از معروف ترین مسیرهای طبیعت گردی برای علاقه مندان به طبیعت ایران زمین، کوهنوردی بهاره نئور به ییلاق زیبای سوباتان می باشد که تورهای زیادی در این فصل به این منطقه وارد می شوند. اگر قصد طی کردن این مسیر را ندارید می توانید در کنار دریاچه نئور لحظات خوشی را سپری نمایید.

آدرس دریاچه نئور,تور دریاچه نئور به سوباتان,دریاچه اردبیل

هم چنین همه ساله در شهریور ماه برای دوستداران به صید ماهی  مسابقه ماهیگیری در دریاچه نئور برگزار می گردد. در حال حاضر برای گردشگران در کنار دریاچه امکانات رفاهی و اقامتی خاصی برقرار نیست و وسایل رفاهی در حد معمول میباشد. 

منبع : نشاط آوران

  • FNS