مقالات گردشگری

جاذبه های گردشگری ایران و جهان

مقالات گردشگری

جاذبه های گردشگری ایران و جهان

پیوندهای روزانه
پیوندها
  • ۰
  • ۰

سوغات یزد، همانند آثار زیبا و تاریخی شهر یزد نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب می کند. در میان سوغات و صنایع دستی یزد، شیرینی هایش شهرت بسیاری دارد و اگر کسی یک بار شیرینی های یزد را خورده باشد طعم فوق العاده ی آن همیشه زیر دندانش است و شاید انگیزه ای برای سفر دوباره به یزد باشد. شهر یزد در زمینه تولید شیرینی و کارگاه های تولید آن قدمت طولانی دارد. معمولا در کنار سوغات یزد، نام حاج خلیفه رهبر را شنیده اید. این نام از دیر باز برندی برای شیرینی های یزد می باشد. معروفترین سوغات شهر یزد و شیرینی آن باقلوا یزد، قطاب یزد، پشمک یزد و حلوا ارده یزد می باشد. برای تهیه شیرینی های یزد میتوانید سری به میدان امیر چخماق یزد بزنید اطراف این میدان مغازه های زیادی وجود دارد.

از جمله دیگر شیرینی هایی که نمی توان براحتی از کنار آن ها گذشت عبارتند از:

  • زولبیا
  • کیک یزدی
  • سوهان خانی یزد
  • نان برنجی یزد
  • حاج بادام یزد
  • لوز بیدمشک و بادامی
  • عرقیات سنتی 

باقلوای یزد

باقلوای یزد، اصیل ترین شیرینی شهر یزد می باشد. این شیرینی خوشمزه شهرت بسیاری دارد. نکته مهم این است که باقلوای یزد طعم بسیار متفاوتی نسبت به باقلوای ترکی دارد و طعم پسته و بادام آن بسیار دل انگیز است. برای تهیه باقلوا در یزد شیر، تخم مرغ، آرد، روغن، هل، گلاب، مغز بادام، پسته و عسل استفاده می شود. باقلوای یزد در چهارگوشه ی دنیا علاقمندان بسیاری را به خود جذب کرده است از جمله کانادا و آمریکا که یکی از طرفداران پر و پاقرص آن هستند. باقلوا به علت دارا بودن مغز بسیار مغذی می باشد و برای تقویت حافظه، معده و قلب مفید است. پیشنهاد می کنم اگر تاکنون طعم باقلوای یزد را نچشیده اید حتما امتحان کنید و از خرید آن بعنوان یک سوغاتی یزد فراموش نکنید.

قطاب یزد

شیرینی محلی معروف دیگری که هر سنی را شیفته خود کرده، قطاب یزد می باشد. این شیرینی توپی شکل می باشد، وسط آن با مایه ای مخصوص از هل و بادام پر می شود. این ترکیب ارزش غذایی بالایی را بوجود می آورد. قطاب از گردو، آرد، زرده تخم مرغ، شکر، بکینگ پودر درست می شود. این شیرینی هم مانند باقلوا بدلیل مغزی که دارد انرژی زا و گرم است. البته در تهیه شیرینی اصیل یزد باید دقت کنید چون در نمونه های تقلبی آن نشانی از مغز نیست. صرف این توپک های خوشمزه با یک لیوان چای فوق العاده است . همچنین یکی از سوغاتی های یزد است که برای آشنایان می توان تهیه کرد.

پشمک یزد

پشمک یکی دیگر از معروفترین سوغاتی های استان یزد می باشد که در خانواده ی شیرینی های یزدی قرار دارد. پشمک بصورت رشته های باریک بسیار شیرین، از شکر، آرد، روغن و هل درست می شود. هر کدام از اجزای تشکیل دهنده ی پشمک خواصی دارند که برای بدن انسان مفید است. سن پشمک در کارگاه های حاج خلیفه ی رهبر به 97 سال می رسد و به طرز بسیار زیبایی توسط افراد خبره کش و واکش می خوردند و دیدن این منظره خیلی جذاب است و همچنان پابرجاست. اگر می خواهید کودکان را خوشحال کنید، خرید پشمک بعنوان سوغاتی را از یاد نبرید. 

حلوا ارده یزد

حلوا ارده ی اردکان یزد شاید به گوشتان زیاد خورده باشد. تولید ارده و حلوا ارده قدمت بسیاری در ایران دارد. حلوا ارده ی اردکان همچنان به روش سنتی تولید و هیچ ماده ی شیمیایی به آن اضافه نمی شود، به همین دلیل استقبال بسیاری از آن شده است. ارده از دانه های کنجد تهیه می شود. دانه های کنجد دارای روغن و منبع غنی از مواد مغذی و مورد نیاز بدن انسان است. همچنین طبیعت گرم و شیرینی دلچسبی دارد و منبع خوبی برای تأمین انرژی بدن انسان است. از جمله خواص دارویی ارده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت حافظه
  • مانع از کم خونی و بهبود خستگی و ضعف عمومی
  • ایجاد تعادل در آب بدن 
  • سرشار از ویتامین گروه B و E 
  • استحکام استخوان های بدن 
  • منبع انرژی برای ورزشکاران و کسانی که انرژی زیادی مصرف می کنند.                                                                                                                  

یک حلوا ارده ی خوب باید نرم و فاقد الیاف نخ مانند باشد همچنین رنگ کرمی روشن داشته و هنگام برش تیکه تیکه نشود. حلوا ارده در بین مردم ایران شهرت بسیاری دارد و برای فصل سرد غذای مناسب است. مصرف ارده با شیره انگور یا عسل غذای کامل و مقوی می باشد. از خرید این حلوای خوشمزه چه برای مصرف خود و چه بعنوان سوغاتی از شهر یزد و اردکان فراموش نکنید.

کیک یزدی

کیک یزدی یکی از معروف ترین شیرینی های یزد است که در بیشتر شهر های ایران یافت می شود.

نوع سنتی کیک یزدی در استان یزد برای مجالس مذهبی و میلادها کاربرد دارد.

مواد اولیه کیک یزدی : تخم مرغ، شکر، آرد سفید، نمک میوه، بکینگ پودر، روغن جامد یا کره، ماست یا شیر.

شیرینی لوز

شیرینی لوز یا شیرینی مجلسی یزد یکی دیگر از خوشمزه های این شهر کویری است. شیرینی لوز انواع مختلفی دارد و به این خاطر می تواند هر سلیقه ای را به خود جلب کند. انواع لوزی ها شامل لوز زعفرانی، لوز مغز پسته ای، لوز نارگیلی، لوز بیدمشک و لوز بادامی می شود. شیرینی لوز بیدمشک به دلیل وجود عرقیات شیرینی معطری است که طرفداران زیادی دارد. مواد اولیه شیرینی لوز تشکیل شده از شکر، آب، هل و گلاب است که بنابر نوع شیرینی پودر پسته، پودر بادام و یا پودر نارگیل را به آن اضافه می کنند تا به صورت خمیر مایع شیرینی در بیاید و پس از آماده شدن، در ظرف مخصوص برش هایی به صورت لوزی می زنند.

حاجی بادام یزد

حاج بادامی یا حاجی بادام یکی دیگر از سوغات معروف و خوشمزه یزد می باشد که در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد. یکی از بهترین شیرینی های یزد است به دلیل وجود جوز و آرد نخودچی که درون آن میریزند، باعث می شود تا این شیرینی به ظاهر ساده ارزش غذایی خوبی داشته باشد. مواد تشکیل دهنده حاجی بادام عبارتند از : مغز بادام، پودر قند، روغن جامد، آرد نخودچی، پودر هل، جوز و زرده تخم مرغ و گاهی زعفران. با توجه به موادی که در این شیرینی خوشمزه هست می توانید برای درد مفاصل و تسکین دردهای ماهیچه ای آن را نیز مصرف کنید. فقط بخاطر داشته باشید زیاده روی در این شیرینی خوش خوراک باعث می شود تا مانند شیرینی جات دیگر قند شما افزایش بیابد. حاج بادام را با چای نوش جان کنید. 

منبع : نشاط آوران

  • ۹۶/۰۸/۰۹
  • FNS

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی