مقالات گردشگری

جاذبه های گردشگری ایران و جهان

مقالات گردشگری

جاذبه های گردشگری ایران و جهان

پیوندهای روزانه
پیوندها
  • ۰
  • ۰

تاریخچه : آنچه درباره زندگینامه امامزاده صالح(ع) می توان بیان کرد که ایشان از جمله امامزادگان و سادات عالی رتبه بود که بعد از شنیدن خبر ولیعهدی امام رضا(ع) از عراق به ایران مسافرت می نماید اما زمانیکه به منطقه تجریش وارد می شوند ایشان را در باغ گلشنی در زیر درخت چناری به شهادت می رسانند و در آنجا بدن این بزرگوار را به خاک می سپارند و در طی دوران مرقدی برای امامزاده صالح ساخته می شود.

امامزاده صالح یکی از بزرگترین امامزاده های ایران می باشد که در منطقه تجریش شهر تهران واقع شده است. با توجه به کتیبه ای که در بالای سردر صحن مشاهده می شود امامزاده صالح از فرزندان امام موسی بن جعفر است.

 

امامزاده صالح تهران,تاریخچه امامزاده صالح تجریش,زندگینامه امامزاده صالح

این بنا در قرن پنجم هجری ساخته شد اما در حدود سال 617 هجری بخاطر حمله مغول به ری تخریب گشت و مجددا در سال 700 هجری به دستور غازان خان بازسازی شد. هم چنین در دوران ایلخانیان، صفویه و قاجاریه قسمت هایی به اصل بارگاه اضافه گشت. ساختمان بقعه اصلی امامزاده صالح چهارگوش بوده و دارای دیوارهای قطور و مستحکم است. مساحت فضای داخلی بقعه 6.5 متر مربع می باشد. معماری به کار رفته در این بنا مربوط به قرن هفتم و هشتم هجری است.

عکس امامزاده صالح تهران

گنبد شلجمی شکل امامزاده صالح تهران با کاشی های زیبا آراسته شده که در سال 1323 هجری شمسی با تلاش استاد حسن فداکار مورد بازسازی و تعمیر  قرار گرفت. ساخت گنبد مستحکم امروزی را که در آن تزئینات و نقاشی های ظریف بکار رفته به بهادر خان نوه فتحعلی شاه نسبت داده اند. چنار قطوری در محوطه امامزاده صالح قرار داشت که به ثبت میراث فرهنگی رسیده بود و حتی گردشگران خارجی در نوشته هایشان به قدمت قدیمی درخت متذکر بودند اما در سال 1379 هجری شمسی این درخت بریده شد.

آدرس امامزاده صالح,امامزاده صالح,امامزاده صالح تجریش

در داخل حرم امامزاده صالح تجریش صندوق چوبینی قرار دارد که مربوط به اواخر دوره صفوی و افشار است. هرساله زائران زیادی از نقاط مختلف کشور به حرم امامزاده صالح وارد می شوند به همین خاطر  طرح توسعه ای از سال 1374 هجری شمسی آغاز شده که همچنان هم ادامه خواهد داشت.

آدرس امامزاده صالح,امامزاده صالح,امامزاده صالح تجریش

امامزاده صالح تجریش تهران در قدیم نیز گورستان عمومی بود که در طی سال های اخیر اثر گورها از بین رفته است و فقط چندین سنگ قبر باقی مانده است که از جمله می توان به سنگ قبر محمد ولی خان تنکابنی، سپهسالار اعظم اشاره نمود.

منبع: نشاط آوران

  • ۹۵/۰۷/۱۷
  • FNS

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی